ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Znanje
Generali v razvoj očal za zmanjšanje števila prometnih nesreč
(Dejan Javornik/Slovenske novice)
Ba. Pa., STA
sre, 06.12, 13:39

Milano – Italijanska zavarovalnica Generali je s francoskim zagonskim podjetjem Elicie Healthy sklenila partnerstvo, v okviru katerega nameravata razviti t. i. pametna očala. Ta bodo med drugim z zbiranjem informacij o ravnanju voznika pripomogla k zmanjšanju števila prometnih nesreč, so danes sporočili iz Generalija.

Inovativna očala bodo s pomočjo senzorjev zbirala vremenske podatke, zaznavala ravnanja voznika, ocenjevala stopnjo utrujenosti in prepoznavala tveganje, da zaspi za volanom. S tem naj bi se zmanjšalo število prometnih nesreč, pravijo pri italijanski zavarovalnici. Skoraj 60 odstotkov odraslih v razvitih državah nosi očala, zato se pametni okviri ponujajo kot primerna rešitev.

Generali že več let sodeluje z različnimi startupi pri razvoju inovativnih rešitev, ki jih vključuje v svoje ponudbe zavarovanj. »Izogibanje tveganjem in izboljšanje kakovosti življenja za stranke so za Generali ključnega pomena,« so zapisali v sporočilu za javnost. Ustanovitelj družbe Elicie Healthy Philippe Peyrard pa je dejal, da je sodelovanje z Generalijem spodbudilo tehnološki razvoj njihovega podjetja.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Znanje


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor