ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Svet
Zaradi groženj z bombo evakuirali več tisoč ljudi
Potniki čakajo zunaj železniškega terminala v Moskvi, kje je bilo danes iz več nakupovalnih centrov, univerz in železniških postaj evakuiranih več kot 15 tisoč ljudi. Potniki čakajo zunaj železniškega terminala v Moskvi, kje je bilo danes iz več nakupovalnih centrov, univerz in železniških postaj evakuiranih več kot 15 tisoč ljudi. (Maxim ZMEYEV/AFP)
Be. B., STA
sre, 13.09, 19:35

Moskva - Ruska tiskovna agencija Ria novosti je poročala, da so včeraj in danes dobili več groženj z bombnim napadom. Zato so v 22 mestih evakuirali 45 tisoč ljudi, samo v Moskvi so jih evakuirali več kot 15 tisoč. Zaenkrat se je izkazalo, da so bile grožnje lažne.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da ruske obveščevalne službe že preiskujejo, kdo bi lahko stal za grožnjami. Po poročanju agencije Ria novosti naj bi večina klicev izvirala iz Ukrajine.

Policija je sicer danes preiskala več stavb v skupno 17 mestih po vsej Rusiji. Samo v Moskvi so prejeli več kot sto groženj z bombnim napadom, je poročala tudi ruska tiskovna agencija Tass.

Preventivno so izpraznili številne nakupovalne centre, hotele in šole. Izpraznili so tudi Rdeči trg v Moskvi, povzema francoska tiskovna agencija AFP.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Svet


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor