ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Val Thorens: Flisar končal že v osmini finala
Filip Flisar je v osmini finala končal svoje današnje nastope. Filip Flisar je v osmini finala končal svoje današnje nastope. (Christine Olsson/Reuters)
N. Gr.
čet, 07.12, 12:37

Val Thorens - Na francoskem prizorišču se je začela nova sezona v smučarskem krosu. Po prvotnem načrtu naj bi bile danes na sporedu le kvalifikacije, a je za jutri napovedano sneženje in tekmo so raje prestavili na četrtek. Flisarja sprememba ni pretirano zmedla, po petem mestu v kvalifikacijah je dobro štartal tudi svoj nastop v osmini finala. 

Skozi štartna vratca, ta del nastopa je poleti veliko treniral, se je pognal najhitreje in prepričljivo vodil do polovice proge, ko sta se z drugim favoritom za napredovanje Alexom Pivo v skoku zapletla. Piva, ki je bil kriv za nesrečo, saj je želel preveč, je odletel s proge, Flisar pa je izgubil več kot sekundo in boj za prvi dve mesti je bil izgubljen.

V cilj je pripeljal na tretjem mestu in bo danes končal v ozadju, nova sezona pa se ni začela po njegovih željah. Po dveh letih odsotnosti zaradi poškodbe se je v karavano vrnil tudi Blaž Ogorelc, a je bil prepočasen že v kvalifikacijah. 

 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor