ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Rokometno SP: Slovenke potrdile preboj v osmino finala
Alja Vrček in soigralke so brez težav preskočile še Paragvaj. Alja Vrček in soigralke so brez težav preskočile še Paragvaj. (Harald Tittel/AP)
J. P.
čet, 07.12, 15:42

Trier - Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu v Nemčiji vpisale še tretjo zmago v skupini A, ki je bila od vseh dosedanjih še najbolj pričakovana, saj jim je nasproti stal zadnjeuvrščeni Paragvaj, od katerega so bile boljše z 28:22. Vso prednost so si naša dekleta priigrala že pred glavnim odmorom, na katerega so odšla s kar devetimi goli naskoka (18:9), v nadaljevanju pa so le še nadzorovala igro in niso ničesar prepustila naključju. S tem so izbranke selektorja Uroša Bregarja po četrti (od petih) tekmi prvega dela potrdile napredovanje v osmino finala, jutri zvečer, ob 20.30, jih čaka še dvoboj s Špankami, ki imajo ta čas v statistiki dve zmagi in en poraz - enako kot Slovenke so pokleknile pred Romunijo.

Paragvaj je popolni avtsajder skupine A. V prvih treh dvobojih je trikrat visoko izgubil, vselej z od 12 do 22 zadetki razlike, povprečno pa je dosegal zgolj po 15 golov na obračun. Jasno je bilo torej, kdo je bil na tej tekmi favorit, vprašanje pa le, kakšen bo razkorak med zasedbama - in v tej smeri se je dogajanje na parketu tudi odvijalo vse do končnice, ko so tekmice izkoristile ležernejšo igro Bregarjevih izbrank in se približale na »zgolj« 21:25. A tedaj so Slovenke spet zavihale rokave in v finišu pobegnile na +6. Najprej je za navdušenje na tribunah s cepelinom poskrbela Tjaša Stanko, končni izid (28:22) pa z desnega krila postavila Neli Irman.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor