ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Independiente s prednostjo pred povratno tekmo
Dvoboji brazilskih in argentinskih moštev imajo vedno še dodaten čustveni naboj. Dvoboji brazilskih in argentinskih moštev imajo vedno še dodaten čustveni naboj. (Marcos Brindicci/Reuters)
N. Gr.
čet, 07.12, 11:05

Buenos Aires - Copa Sudamericana je drugorazredno tekmovanje v južnoameriškem nogometu, pred tednom dni je Gremio postal prvak v prestižni Copi Libertadores, za naslov v južnoameriškem pokalu pa se merita Independiente in Flamengo. 

Sploh Independiente ima zelo bogato zgodovino, argentinsko moštvo je bilo uspešno tudi na prvi finalni tekmi, ko so v Buenos Airesu slavili z 2:1. V finalih ameriških pokalnih tekmovanj ne velja pravilo gola v gosteh, zato ima Independiente pred povratno tekmo lepo prednost, a tudi Flamengo še zdaleč ni odpisan. 

Goste je v osmi minuti v vodstvo popeljal Revera, za domače pa sta zadela Emmanuele Gigliotti (28.) in Maximiliano Meza (53.). Povratna tekma bo na sporedu 14. decembra po slovenskem času na slovitem stadionu Maracana v Rio de Janeiru.

Independiente je doslej osvojil Copo Sudamericano osvojil le leta 2010, zato pa je sedemkrat dobil prestižno Copo Libertadores. Flamengo se je v tem tekmovanju v finale uvrstil prvič, prvak Južne Amerike pa je bil enkrat.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor