sreda
13.12.2017
Refresh
17:30

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Bezjak spodnesel Strachanov stolček
Tudi Gordon Strachan ni uspel popeljati Škotske na SP. Tudi Gordon Strachan ni uspel popeljati Škotske na SP. (Andrew Boyers/Reuters)
N. Gr.
čet, 12.10, 17:56

Glasgow - Gordon Strachan je v kvalifikacijah za SP 2018 na klopi Škotske prehodil zelo zanimivo pot. Otočani so bili po polovici kvalifikacij praktično že odpisani, nato pa je preobrat Škotska začela prav na tekmi proti Sloveniji, ki jo je v Glasgowu premagala z golom v samem zaključku tekme.

Varovanci Strachana so dobili krila in bili po zmagi nad Slovaki v predzadnjem kolu povsem blizu uvrstitvi na svetovno prvenstvo, v Stožicah bi morali z zmago le še dokončati delo. V Ljubljano je prišlo skoraj 5000 škotskih navijačev in po prvem polčasu je kazalo, da bo njihovo slavje trajalo do jutra, nato pa je Roman Bezjak z dvema zadetkoma poskrbel za remi in Škote poslal domov. 

Strachan bi jo morda še odnesel brez košarice, če ne bi po tekmi medijem razlagal, da on ni kriv za neuspeh, da je enostavno genetika škotskih nogometašev takšna, da v modernem nogometu ne more uspeti, saj nima dovolj visokih in močnih igralcev. V otoških medijih je sprožil plaz ogorčenja in jasno je bilo, da sloviti Strachan ne bo več dolgo sedel na klopi reprezentance, ki jo podpira Tartan Army. 

»Sam sem globoko razočaran, da mi Škotske ni uspelo popeljati vsaj do dodatnih kvalifikacij, še posebej, ker smo trdo delali, da bi nam to uspelo. Igralcem izrekam priznanje, da so se po slabem začetku dvignili in bili nato v igri vse do zadnje tekme, rad bi se vsakemu posebej zahvalil, da je igral za Škotsko z vsem srcem. Skupaj smo ustvarili nekaj lepih trenutkov, ki bodo za večno v meni,« je ob tem za spletno stran škotske nogometne zveze dejal Strachan.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor