torek
12.12.2017
Refresh
17:00

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Ob zmagi Reala osebni rekord Dončića v evroligi 
Luka Dončić je postavil osebni rekord v evroligi. Luka Dončić je postavil osebni rekord v evroligi. (AFP)
N. Gr.
čet, 12.10, 20:54

Istanbul - Košarkarji Reala iz Madrida se po počasnem začetku sezone počasi ogrevajo, iz težkega gostovanja v Istanbulu so prinesli zmago z 88:74, za katero je bil najbolj zaslužen prav Luka Dončić. Novopečeni evropski prvak se je na prizorišče finala vrnil s 27 točkami, štirimi skoki in štirimi asistencami, kar je zadoščalo za odličen statistični indeks 32. 

Dončić je na igrišču preživel dobrih 26 minut, v katerih je iz igre metal 6/8 za dve, 3/6 za tri in 6/7 s črte prostih metov, izgubil je dve žogi, nad njim pa je bilo storjenih šest osebnih napak. Manj uspešen je bil Edo Murić, ki je pri Efesu dosegel tri točke, a zbral pet osebnih napak, Anthony Randolph pa je k zmagi Reala prispeval 12 točk. Ko se bo pri Madridčanih vrnil še Sergio Llull, bodo spet eni glavnih favoritov za naslov evroligaškega prvaka.

Na drugi tekmi, ki se je začela ob 19. uri, je CSKA premagal Milano, kjer Zorana Dragića ni bilo v postavi. Mlajšega izmed bratov Dragić ni v načrtih kluba iz prestolnice mode, zato se bo v prihodnjih dneh bržkone preselil v novo sredino. 

 

 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor