petek
15.12.2017
Refresh
00:00

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Mrakova in Macarolova z odličnim finišem do brona 
Primorki sta še enkrat dokazali spodbudno formo. Primorki sta še enkrat dokazali spodbudno formo. (Matej Družnik/Delo)
J. P.
ned, 13.08, 19:06

Århus - S plovi za odličja se je na Danskem uspešno zaključila testna regata za svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih, na katerem se bodo jadralci prihodnje leto potegovali tudi za prve vozovnice za olimpijske igre v Tokiu. V razredu 49er sta Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič končala že predvčerajšnjim in zasedla skupno 24. mesto, najboljša sta bila Avstrijca Benjamin Bildstein in David Hussl.

V boj za najvišja mesta pa sta se v razredu 470 vmešali Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta današnji plov za odličja opravili odlično, z drugim dosežkom, kar jima je v skupni razvrstitvi zagotovilo končni bron. Z odličjem najžlahtnejšega leska sta se okitili Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler pred Poljakinjama Agnieszko Skrzypulec in Irmino Mrozek Gliszczynsko.

»Razmere v Århusu so bile zelo zahtevne, danes smo imeli tudi veter z obale z veliko obrati. Dobro je, da sva tukaj in se privajava na specifične razmere. Svetovno prvenstvo prihodnje leto bo zagotovo zelo zanimivo in zahtevno,« sta črto pod doseženo potegnili Primorki. 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor