ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Med plavalci sta izstopala Anja Klinar in Peter John Stevens
Anja Klinar je med slovenskimi plavalkami v zadnji sezoni pokazala največ. Anja Klinar je med slovenskimi plavalkami v zadnji sezoni pokazala največ. (Jože Suhadolnik/Delo)
J. P.
čet, 07.12, 16:59

Ljubljana - Plavalna zveza Slovenije (PZS) je za najboljša tekmovalca minule sezone za obdobje med lanskim 1. septembrom in letošnjim 31. avgustom izbrala Radovljičanko Anjo Klinar in člana Triglava Petra Johna Stevensa. Med mladinci sta izstopala bronasta z mladinskega evropskega prvenstva v Izraelu in finalistka mladinskega svetovnega prvenstva v ZDA Neža Klančar (Olimpija) in Anže Ferš Eržen (Ilirija), med trenerji pa Tomaž Torkar in Tine Pečaver. Med kadeti sta bila malo pred konkurenco Ravenčanka Sara Račnik in Gašper Štih (Olimpija), enako tudi njuna trenerja Gorazd Podržavnik in še enkrat Torkar.

Dolgoletna članska reprezentantka Klinarjeva je bila, kot poroča STA, z devetim mestom na 400 metrov prosto tudi letos najboljša Slovenka na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Obenem je bil za najboljšega trenerja v tej kategoriji izbran Miha Potočnik, ki jo je spremljal vse od mladih let, po tem, ko so ga v Radovljici čez noč nerazumljivo odpustili, pa za 29-letno Gorenjko skrbi Urška Potočnik. Stevens pa si je priznanje priplaval s srebrom na lanskem svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih in (kljub bolezni) letošnjim polfinalom na svetovnem prvenstvu. Njegov trener je Luka Berdajs. Prireditev je potekala ob bazenu Fakultete za šport.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor