torek
12.12.2017
Refresh
16:34

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Atletsko SP: zadnji dan padel prvi svetovni rekord
Ines Henriques je v Londonu postavila prvi svetovni rekord. Ines Henriques je v Londonu postavila prvi svetovni rekord. (Matthew Childs/Reuters)
J. P.
ned, 13.08, 17:53

London - Zadnji dan odlično izvedenega atletskega svetovnega prvenstva v Londonu so odprli tekmovalci v hitri hoji. Odličje najžlahtnejšega leska so si zagotovili 39-letni francoski veteran Yohann Diniz (3;33:11) in Portugalka Ines Henriques (4;05:56) na 50-kilometrski razdalji ter Kolumbijec Eider Arevalo (1;18:53) in Kitajka Jiayu Yang (1;26:19) na 20 kilometrov.

Trikratni evropski prvak Diniz je lastni svetovni rekord zgrešil za pičlih 38 sekund, je pa postavil drugi najboljši čas v zgodovini, prvega zasledovalca pa za seboj pustil za debelih sedem minut. Za prvo rekordno znamko na letošnjem prvenstvu je poskrbela Henriquesova, ki je dotedanji najboljši čas, ki ga je postavila letos, izboljšala za natanko dve minuti in pol.

Arevalo si je na krajši razdalji pritekel državni rekord in preprečil, da bi se z odličjem najžlahtnejšega leska okitil komaj polnoletni Rus pod nevtralno zastavo Sergej Širobokov, ki je zaostal dve sekundi. Še bolj razburljiv je bil razplet med dekleti, saj je Yangova prvo izzivalko, Mehičanko Mario Guadalupe Gonzalez, ki je bila srebrna že lani v Riu, odpravila za pičlo sekundo. Bržkone bi zmagala Kitajka Liu Xiuzhi, a so jo tik pred ciljno črto diskvalificirali.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor