torek
12.12.2017
Refresh
17:00

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Prosti čas
Neposrečena primerjava z Monico Lewinsky 
Scaramucci se je na položaju obdržal le deset dni. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Scaramucci se je na položaju obdržal le deset dni. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
Ju. K.
pet, 11.08, 20:00

Nekdanji vodja komuniciranja v Beli hiši Anthony Scaramucci očitno še ni prebolel nedavne odstavitve. Kot je znano, je na vplivnem položaju zdržal le dober teden, Trumpovi administraciji pa v tem obdobju nakopal vrsto težav, po katerih se še ni pobrala.

Piko na i je postavil med pogovorom z novinarjem ameriškega tednika New Yorker Ryanom Lizzo, med katerim je udaril po vidnih predstavnikih administracije. Lizza je kasneje objavil prepis njunega pogovora, vključno s sočnimi izrazi, ki se jih je Scaramucci verjetno naučil med dolgoletno kariero na Wall Streetu. Dvainsedemdeset ur kasneje je Bela hiša ostala brez vodje komuniciranja.

Poslovnež zdaj trdi, da ga je novinar izigral in mu ni povedal, da je snemal njun pogovor. Še več, v seriji tvitov ga je primerjal z Lindo Tripp, nekdanjo uslužbenko Pentagona, ki je na skrivaj snemala svoje telefonske pogovore z Monico Lewinsky, v katerih ji je ta razkrila podrobnosti svoje afere s takratnim predsednikom Billom Clintonom. Scaramucci se je s primerjavo nekoliko neposrečeno postavil v položaj Monice Lewinsky, so ugotavljali ameriški mediji in opozorili, da škandala med seboj nista primerljiva. Lizza s snemanjem pogovora ni kršil nobenega zakona, Scaramucci pa očitno ni dovolj dobro poznal zakonodaje, da bi vedel, kaj novinarji smejo in česa ne smejo početi, so poudarili v Washington Postu. Kar je čudno glede na delo, ki ga je opravljal v Beli hiši.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Prosti čas


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor