torek
12.12.2017
Refresh
16:48

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Petru Vrisku gori pod nogami
Bo Peter Vrisk ostal na čelu Zadružne zveze Slovenije? Bo Peter Vrisk ostal na čelu Zadružne zveze Slovenije? (Jure Eržen/Delo)
Mateja Babič Stermecki
ned, 13.08, 16:00

Kapitalska zadruga mora avstrijski banki BKS do 30. septembra vrniti 9,5 milijona evrov posojila, a tega denarja nima. Gre za preostanek posojila iz leta 2007, ko je Kapitalska zadruga tekmovala s KD Group pri prevzemu Deželne banke Slovenije (DBS). Če denarja ne bo, v skrajnem primeru lahko BKS zaseže njene delnice.

Predsednik zadružne zveze, ki je tudi predsednik kapitalske zadruge in prvi nadzornik deželne banke, Peter Vrisk si že nekaj časa neuspešno prizadeva zbrati potreben denar. Toda rok za dokapitalizacijo Kapitalske zadruge se to sredo izteče, potrebnega denarja pa ni. Čedalje glasnejše so govorice, da bi ogroženemu sistemu slovenskega zadružništva, ki ga že dobri dve desetletji obvladuje ozka skupina ljudi z Vriskom na čelu, marsikdo bil pripravljen priskočiti na pomoč, vendar da je hkrati s finančno potrebna tudi temeljita kadrovska prevetritev vključno z odstavitvijo Petra Vriska.

Po naših informacijah v številnih nezadovoljnih zadrugah tečejo pogovori v smeri sklica izrednega občnega zbora zadružne zveze s ciljem menjave vodstva.

 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor