torek
12.12.2017
Refresh
16:34

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Novice
Zastoji na cestah proti Hrvaški in na Obali
Fotografija je arhivska. Fotografija je arhivska. (Aleš Černivec/Delo)
Ma. F., STA
sob, 12.08, 09:16

Ljubljana - Na nekaterih cestah so na prometno enega najbolj obremenjenih koncev tedna nastali zastoji. Na podravski avtocesti v smeri Gruškovja je večkilometrski zastoj, prav tako vozila v dolgih kolonah stojijo pred predorom Karavanke tako na avstrijski kot na slovenski strani, gneča je tudi na Obali. Vozniki na mejnih prehodih čakajo do ene ure.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci zastoj trenutno dolg pet kilometrov. Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil trenutno dolga 2,5 kilometra. Zastoj na avstrijski strani proti Sloveniji pa sega osem kilometrov daleč.

Zastoji so tudi na cestah Podgrad - Starod, Seča-Sečovlje ter Koper-Šmarje-Dragonja.

Zastoji so tudi na Hrvaškem.

Darsov prometnoinformacijski center opozarja, da bo zaradi praznika v večjem delu Evrope podaljšani konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo podaljšan konec tedna izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo. Največ prometa v tej smeri so pričakovali za petek in danes, v obratni smeri bo promet predvidoma povečan predvsem danes, v nedeljo in v torek.

Dars pričakuje, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Novice


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor