sreda
13.12.2017
Refresh
17:30

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Novice
Revščina preobilja
Lakota in debelost sta v tem norem svetu dve lici istega kovanca. Lakota in debelost sta v tem norem svetu dve lici istega kovanca. (Reuters)
Maja Prijatelj Videmšek
čet, 12.10, 18:00

Pomislite za trenutek, kaj ste danes pojedli. Od zajtrka, malice, kosila, popoldanskega prigrizka do večerje, in morda še na kavču pred televizijo. Je bilo zdravo, uravnoteženo, ste se po obrokih počutili lahkotno in okrepljeni z novo delovno energijo, ali pa se vam je hrana zalepila ob želodčne stene in jih obtežila kot kamen. Ste morda izpustili zajtrk in večino hrane pobasali za kosilo ali večerjo? Lačni najbrž niste bili, razen če ste morda sredi kakšne shujševalne diete. Pravzaprav, se morda spomnite, kdaj nazadnje ste bili zares lačni in brez dostopa do hrane?

V ponedeljek obeležujemo svetovni dan hrane. Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo je 16. oktober hrani posvetila po drugi svetovni vojni, ker je hotela osvetliti problematiko lakote velikega števila svetovnega prebivalstva. Kljub milenijskemu cilju njenega izkoreninjenja do leta 2030 je še vedno lačnih okoli 800 milijonov prebivalcev. Premalo pa se govori o prekomerni teži in debelosti, za katerima boleha še enkrat toliko – 1,9 milijarde ali več kot četrtina – prebivalstva.

 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Novice


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor