torek
12.12.2017
Refresh
16:48

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Mnenja
Kdo je vaš najljubši capin?
Zgolj to, da policija in tožilstvo kriminalne posle direktorjev in drugih vplivnežev razumeta in prepoznata kot kriminalne, ne bo dovolj. Zgolj to, da policija in tožilstvo kriminalne posle direktorjev in drugih vplivnežev razumeta in prepoznata kot kriminalne, ne bo dovolj. (Reuters Pictures)
Novica Mihajlović
pet, 11.08, 18:00

Policija zadnje čase opaža upad gospodarskih kaznivih dejanj, tako kažejo podatki za letošnje prvo polletje. To je povezano s tem, da so v prvi polovici lanskega leta s kazensko ovadbo končali obširnejše predkazenske postopke z več kaznivimi dejanji.

Zato so letos obravnavali manj primerov kratenja temeljnih pravic delavcev, poslovnih goljufij, poneverb in ponareditev ali uničenja poslovnih listin. Ocenjena materialna škoda je kljub več kot 36-odstotnemu zmanjšanju števila kaznivih dejanj upadla za manj kot desetino in je še vedno presegla 208 milijonov evrov.

Koliko znanja, inovativnosti in trdega dela je treba, da se iz nič ustvari 208 milijonov evrov? Za ta denar lahko na borzi kupite celotno Gorenje in še 50 milijonov evrov vam ostane. Tisoče zaposlenih, mreža trgovin, priznana blagovna znamka in znanje, ki so ga ustvarjale generacije Slovencev. Vso to vrednost gospodarski kriminalci ukradejo v pol leta.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Mnenja


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor