sreda
13.12.2017
Refresh
17:30

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Kultura
Frankfurtski knjižni sejem: Leto 2021 je čedalje bliže ...
Slovenski literarni vrt je oblikovala pesnica in arhitektka Lucija Stupica. Obiskovalci slovenske stojnice lahko prisluhnejo zvočnemu posnetku poezije tridesetih slovenskih pesnic in pesnikov v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Kompilacijo je omogočil Radio Slovenija. Slovenski literarni vrt je oblikovala pesnica in arhitektka Lucija Stupica. Obiskovalci slovenske stojnice lahko prisluhnejo zvočnemu posnetku poezije tridesetih slovenskih pesnic in pesnikov v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Kompilacijo je omogočil Radio Slovenija. (Igor Bratož/Delo)
Igor Bratož
sre, 11.10, 20:00

Ni pomagalo, da je na knjižni sejem v Frankfurt prišla delegacija slovenskega ministrstva za kulturo z ministrom na čelu, organizatorji – borzno združenje založnikov in knjigotržcev – so med poudarke prvega dneva prireditve za trop tisočih novinarjev raje vključili sprehod po The Arts+, novem kulturnem ekosistemu, sprehod po dobrojedski galeriji in pozdrav direktorja sejma Jürgena Boosa direktorju ameriške založbe HarperCollins, ki praznuje dvestoletnico delovanja.

Francija, častna gostja sejma, kar je naziv in priložnost, za katero se resno poteguje tudi Slovenija, je že prvi dan pokazala velik zamah: v središču projekta Francfort en français je francoščina, ne le kot zelo razširjen, ampak kot zaželen jezik, ki prinaša prednost. Tudi kot jezik, ki so si ga avtorji iz nefrankofonega sveta izbrali za jezik ustvarjanja in kot enega od razlogov za to navajajo »alternativni model kulturne raznolikosti, protipol dominantnega anglosaksonskega modela«.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Kultura


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor