sobota
25.11.2017
Refresh
06:06

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Kultura
13 razlogov ali zakaj ni dobrega razloga za samomor
Neuresničena ljubezen med Hannah in Clayem. Foto Promocijsko gradivo Neuresničena ljubezen med Hannah in Clayem. Foto Promocijsko gradivo
Jela Krečič
pon, 19.06, 15:00

Ob naslovu letošnjega maturitetnega eseja Samomor kot ­izhod iz kolesja sistema so se v javnosti pojavila razmišljanja, ali lahko da takšna tema občutljivi mladini negativne sugestije. Zelo podobna polemika se od aprila poraja o Netflixovi TV-seriji Trinajst razlogov (13 Reasons Why).

TV-serija, ki jo je Brian Yorkey napisal po istoimenski knjižni uspešnici Jaya Asherja (v slovenščini smo jo dobili pod naslovom Trinajst razlogov), se začne po dekletovi smrti. Dogodek močno pretrese njene starše, znance, sošolce, učitelje in vodstvo šole, saj nihče ni zaznal, da se s Hannah dogaja kaj nenavadnega. Vsi njeni bližnji bi radi dobili odgovor, pojasnilo, zakaj je lepa najstnica storila najbolj obupano dejanje. Želja se jim dokaj grozljivo in morbidno uresniči. Umrlo dekle je namreč pred smrtjo na klasične kasete posnelo svojo zgodbo, v kateri je navedlo trinajst razlogov za svoje dejanje in jih poslalo tistim, ki naj bi bili odgovorni zanje.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Kultura


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor