sobota
25.11.2017
Refresh
06:06

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
Za Pekovo blagovno znamko ni bilo kupcev
Tovarniški kompleks tovarne Peko v Tržiču. Tovarniški kompleks tovarne Peko v Tržiču. (Blaž Račič/Delo)
Blaž Račič
tor, 12.09, 18:00

Tržič – Blagovna znamka propadlega tržiškega proizvajalca obutve Peko, ki je bila naprodaj na včerajšnji dražbi, ni bila prodana, saj zanimanja za nakup kljub dražbi z zniževanjem cene ni bilo, je povedala Tadeja Tamše, ki vodi stečajni postopek.

Stečajna upraviteljica Tadeja Tamše napoveduje, da bodo dražbo blagovne znamke z zniževanjem cene verjetno ponovili, pri čemer bodo izklicno ceno, ki je bila objavljena za včerajšnjo dražbo, predvidoma razpolovili na slabih 200.000 evrov.

Čeprav so o dražbi javnost obveščali tudi v drugih državah nekdanje Jugoslavije, kjer je bil Peko prisoten in dobro poznan, zanimanja za nakup blagovne znamke ni bilo, kar Tamšetovo čudi.

Do konca letošnjega leta bodo predvidoma še opravili dražbo tovarniškega kompleksa v Tržiču. Na včerajšnji dražbi so prodali še nekdanje Pekove prodajalne v Hrastniku, Trbovljah, Murski Soboti, Velenju in v Ljutomeru.

Prodati morajo še štiri prodajalne (dve v Ljubljani, po eno v Mariboru in v Tržiču), dve stanovanji in zemljišče na Hrvaškem, nekaj strojev in druge opreme ter zaloge materiala, medtem ko so hčerinsko družbo PGP Inde prodali že pred časom.

Kot pričakuje Tadeja Tamše zardi odprtih sodnih sporov pred letom 2020 stečajni postopek ne bo končan.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor