ponedeljek
11.12.2017
Refresh
16:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
Vse manj ovir za prodajo Telekoma
Razrešitev 130 milijonov evrov težkega sodnega spora s T-2 utira pot k vnovičnemu poskusu prodaje Telekoma Razrešitev 130 milijonov evrov težkega sodnega spora s T-2 utira pot k vnovičnemu poskusu prodaje Telekoma (Aleš Černivec/Delo)
Suzana Kos
čet, 07.12, 07:00

Nacionalni telekomunikacijski operater se je po naših informacijah pripravljen poravnati v zadevi, ki se po sodiščih vleče že deset let. T-2 je odškodninsko tožbo v višini 129,5 milijona evrov z obrestmi vložil v začetku leta 2007 zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu.

Suzana Kos

Tožba T-2, kjer pravijo, da so se z nacionalnim telekomunikacijskim operaterjem pripravljeni poravnati, je bila v preteklosti ena največjih tveganj za prodajo Telekoma. »Odprte pravde in spor v Makedoniji sta bili dve največji tveganji, na kateri so opozarjali interesenti, pri zadnjem poskusi privatizacije Telekoma Slovenije. Če se spor s T-2 dejansko razreši, je mogoče računati na višji iztržek, s tem se seveda tudi povečuje možnost prodaje,« komentira vir blizu vrha Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor