sreda
13.12.2017
Refresh
17:30

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
STC Stari vrh sklenil sporazum o zaključku lizinških pogodb
Smučišče Stari vrh Smučišče Stari vrh (Blaž Račič/Delo)
Ba. Pa., STA
čet, 12.10, 10:38

Škofja Loka – Smučarsko turistični center (STC) Stari vrh se je pred pripravami na novo zimsko sezono uspel dogovoriti s Heta Asset Resolution za rešitev več kot deset let starega finančnega lizinga, ki je bil največje breme družbe. Sedaj potekajo vzdrževalna dela na opremi in priprave na predprodajo smučarskih kart.

Poleti so potekala dolgotrajna in naporna pogajanja ter usklajevanja za odkup obveznosti iz finančnega lizinga, s pomočjo katerega je družba pred 10 leti zgradila sodobno šestsedežnico. Dolg, ki je spomladi znašal še 3,4 milijona evrov, je STC Stari vrh dolgo obremenjeval, saj prihodki družbe niso zadoščali za njegovo normalno poplačilo.

Po dolgotrajnih pogajanjih je družba konec septembra s Heta Asset Resolution, slabo banko nekdanje avstrijske banke Hypo Alpe Adria International, vendarle sklenil izjemno pomemben sporazum o zaključku lizinških pogodb, s katerim se v celoti odkupujejo obveznosti po vseh lizinških pogodbah, sklenjenih v letih 2005 do 2008, je v sredo sporočil v. d. direktorja STC Stari vrh Tomaž Trobiš.

STC Stari vrh je v začetku oktobra izpolnil tudi pogoje iz sporazuma za razpolaganje z vso opremo na smučišču. Že pred zaključkom minule zimske sezone je namreč Heta družbi grozila z odvzemom žičniške naprave in druge opreme. Zaradi ukvarjanja z dolgovi pa na Starem vrhu letos tudi ni bilo poletne sezone.

Sedaj so lahko vendarle stekle intenzivne priprave na prihajajočo zimsko sezono. Izvajajo se redna vzdrževalna dela in priprava žičnic za redne tehnične preglede. Prav tako je v pripravi predprodaja smučarskih vozovnic, ki se bo začela 23. oktobra.

»Sklenitev sporazuma predstavlja odločilni mejnik v dolgoročni stabilizaciji smučišča tako za podjetje STC Stari vrh kot za občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane, ki sta kot solastnici smučišča intenzivno podpirali postopek pogajanj za podpis sporazuma,« je poudaril Trobiš.

Ob tem je dodal, da Stari vrh zaradi kakovostne ponudbe, razvejanih prog, lahke dostopnosti in nočne smuke postaja eno najbolj priljubljenih srednje velikih slovenskih smučišč s potencialom nadaljnjega razvoja turistične ponudbe.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor