sreda
13.12.2017
Refresh
17:30

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
Air Berlin v objemu Lufthanse
Večino Air Berlinovih letal bo prevzela Lufthansa. Večino Air Berlinovih letal bo prevzela Lufthansa. (Reuters Pictures)
A. S.
čet, 12.10, 10:29

Berlin - Prvi mož Lufthanse Carsten Spohr bo danes verjetno podpisal pogodbo o nakupu 81 od 144 letal propadlega Air Berlin. Lufthansa naj bi prevzela tudi 3000 od 8500 zaposlenih v berlinskem tekmecu, od katerega je poleti po letih pokrivanja izgub dvignil roke arabski Etihad.

Ob 150 milijonih evrov premostitvene državne pomoči naj bi Air Berlin letel še do konca meseca, do konca veljave letalskega poletnega voznega reda. Za Air Berlin in njegovo hčerinsko družbo Nikki se je potegoval še britanski Easyjet, kakšna pa bo usoda preostrale flote in zaposlenih še ni jasno.

Lufthansa doslej še ni objavila, koliko bo plačala za Air Berlin, v javnosti pa so ocene, da bi znala biti številka okrog 300 milijonov evrov za okrog 80 letal, kar naj bi bilo po oceni Carstena Spohra največ, kar bi bilo po konkurenčni zakonodaji možno. Dovoljenje za izvedbo posla morajo dati še evropske letalske oblasti, kar bi po oceni direktorja Air Berlin Thomasa Winkelmanna lahko trajalo nekaj tednov.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor