torek
19.09.2017
Refresh
16:34

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
Jesenska kuharija z okusno zelenjavo avtohtonih sort
Aleksandra in Matjaž Čeh-1 Aleksandra in Matjaž Čeh-1 (Spar Slovenija)
Delo.si
sre, 13.09, 08:53

Izbira vrtnin SPAR Kot nekoč je zdaj bogatejša za ptujsko rdečo čebulo in belokranjko, zelje emona, prihaja pa tudi odlična avtohtona slovenska sorta krompirja bistra. Kot naročeno za jesensko ustvarjanje domačih jedi in pripravo ozimnice.

Odlične domače jedi s ptujsko rdečo čebulo

Ptujska rdeča čebula je naša prva sorta vrtnin z zaščiteno geografsko označbo. Na Ptujskem polju jo pridelujejo že več kot dvesto let in v tem času so se v teh krajih razvili in obdržali številni običaji, kot je pletenje kit ali vencev s po 12 čebulami, ki predstavljajo po en mesec. Pravijo, da če v vencu ena čebula zgnije, to pomeni, da bo tisti mesec še posebej slabo vreme. Čebula ima zmerno oster okus in močan vonjpo čebuli. Ker pri kuhanju hitro razpade, je odlična izbira za golaž, pasulj in druge domače dobrote na žlico.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor