torek
12.12.2017
Refresh
14:14

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Znanje
Windowsov 10 ne bo več na pametnih telefonih
Microsoftovih oken ne bo več na pametnih telefonih. Microsoftovih oken ne bo več na pametnih telefonih. (Matjaž Ropret)
A. S. H.
tor, 10.10, 21:44

Visokopotezni načrti, da bi uporabniki Windowsov lahko uporabljali programe, aplikacije in celoten operacijski sistem tako na računalniku kot na pametnem telefonu, so se izkazali za pretirane. Vodja projekta Windows 10 Joe Belfiore je včeraj sporočil, da je razvojni oddelek projekt opustil, ker ni prinašal zadovoljivih rezultatov. Na mobilnem trgu je med aprilom in junijen Microsoftov opreacijski sistem zavzel zgolj 0,03 % delež.

Iz podjetja so še sporočili, da sistem nima tako dobre uporabniške izkušnje kot jo imata Android ali Applov iOS. Še sam Belfiore se je odločil za uporabo Androida. Zagotovil je, da bodo še vedno skrbeli za varnost in posodobitve vseh prejšnjih različic operacijskega sistema, ki ga ljudje še uporabljajo, naprej pa ga ne bodo več razvijali, saj ne morejo biti konkurenčni.

Odločitev so sporočili le teden po tem, ko je HP zavrnil nadaljnje sodelovanje v projektu Windows 10 za pametne telefone, in skoraj mesec po tem, ko je soustanovitelj Microsofta Bill Gates naznanil, da na svojem pametnem telefonu ne uporablja več Windowsov, pač pa mu je ljubši Android.

Strateške spremembe pa so najverjetneje tudi posledica prihoda nove izvršne direktorice Satye Nadelle.

A Microsoft ne bo popolnoma obupal nad pametnimi telefoni. Še vedno razvijajo Windowse kot samostojno aplikacijo, ki bi jo uporabniki lahko uporabljali brez posebnega operacijskega sistema in bo na voljo v naslednjem letu.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Znanje


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor