četrtek
23.11.2017
Refresh
22:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Jeseničani zapravili visoko vodstvo
Jeseničani so tekmo dobro začeli, a slabo končali. Jeseničani so tekmo dobro začeli, a slabo končali. (Ljubo Vukelič/Delo)
L. Z., STA
sre, 13.09, 21:45

Jesenice - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 1. kroga alpske lige po podaljšku izgubili z Asiagom s 3:4 (1:0, 2:2, 0:1; 0:1).

Jeseniški hokejisti so v novo sezono vstopili z dobro popotnico, potem ko so v nedeljo osvojili domači pokal. A mednarodno tekmovanje v alpski ligi, v uvodnem nastopu so gostili Asiago, ki je bil v prejšnji sezoni usoden za železarje v polfinalu, so začeli v slogu »dober začetek, slab konec«, saj so zapravili visoko vodstvo in izgubili po podaljšku.

Jeseničani so tekmo dobro začeli, saj je že v četrti minuti zadel Žan Jezovšek. V drugi tretjini so nato domači stopnjevali ritem in v nekaj minutah povišali vodstvo, ko sta zdela še Miha Brus in Luka Kalan, slednji z igralcem več.

Pozneje se je Asiago vrnil v igro, zaostanek še v drugi tretjini znižal, na koncu tega dela pa zadel še drugič in pred zadnjo tretjino so imeli slovenski hokejisti le še gol naskoka.

V zadnji tretjini je Asiago izenačil, v podaljšku pa so si domači privoščili hudo napako, ko so kljub igralcu več pred svojim golom pozabili na dva tekmeca, Anthony Nigro pa je nato poskrbel za hladen tuš v Podmežakli.

V naslednjem krogu bodo Jeseničani v soboto gostovali pri Bregenzerwaldu.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor