četrtek
23.11.2017
Refresh
22:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Šport
Eurobasket: Rusija tretji polfinalist, na vrsti še Srbija - Italija
Giorgios Printezis je bil razpoložen, a to ni bilo dovolj za zmago Grčije. Giorgios Printezis je bil razpoložen, a to ni bilo dovolj za zmago Grčije. (AP)
N. Gr.
sre, 13.09, 19:50

Istanbul - Rusi so v tekmo z Grki tokrat vstopili kot favoriti, saj Grčija nima več tako dominantne ekipe kot pred leti, pri Rusiji pa blestita Aleksej Šved in Timofej Mozgov. Tekma se ni začela povsem po napovedih, Grčija je po prvih desetih minutah vodila s 24:17, veliko težav pa je imel prav Šved, ki je izgubil nekaj žog in bil zelo nenatančen pri metu z razdalje.

V drugem polčasu so se Rusi vendarle zbrali in z dobro obrambo onemogočili Grke, ki so začeli divjati po igrišču in metati iz neizdelanih položajev. Skoraj vse odbite žoge so romale v roke velikana Timofeja Mozgova, ki je tudi na drugi strani igrišča znal izkoristit svojo premoč pod košem, pomagal mu je tudi Voroncevič s trojkami. Rusija je pet minut pred koncem še vodila s 67:60, a so nato Grkom dopustili, da so se vrnili v igro in izsilili napeto končnico. 

Rusija jo je odigrala brez Šveda, odgovornost je prevzel Hvostov in dosegel najbolj pomemben koš na tekmi, po katerem so se Rusi odlepili za štiri točke in tudi Grčija se je vdala. »Ni pomembno, kako dobro igram jaz, včasih enostavno ne steče. So bili pa toliko boljši moji soigralci in važno je, da smo tudi v težkih trenutkih ostali ekipa in verjeli vase. Želim si medalje in ni pomembno, kako pridemo do nje,« je bil zadovoljen Šved po zmagi s 74:69. 

Rusija : Grčija 74:69 (17:24, 14:13, 20:16, 23:16)
Šved 26, Mozgov 15, Fridzon 11; Calathes 25, Printezis 19.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Šport


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor