četrtek
23.11.2017
Refresh
22:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Gospodarstvo
Skladov manever pri varuhu konkurence
(Reuters)
Polona Malovrh
sre, 13.09, 09:00

Trbovlje - Od sklepa vlade o odplačnem prenosu poslovnega deleža rudniške stanovanjske družbe Spekter na republiški Stanovanjski sklad (SSRS) so minili že trije meseci, Rudnik Trbovlje-Hrastnik (RTH) in SSRS pa se še usklajujeta o višini kupnine. Zadnji manever SSRS, da poišče mnenje agencije za varstvo konkurence (AVK), utegne posel dodatno zavleči za več mesecev.

Čeprav je bila poteza SSRS, da se glede odplačnega prenosa rudniške hčere pod svoje okrilje zavaruje še s presojo »varuha konkurence«, nepričakovana, pa direktor RTH v zapiranju Jani Žlak zagotavlja, da ga ni strah, da bi ogrozila poplačilo RTH do bank upnic. Gre za pretekli, 15-milijonski dolg do štirih bank, ki ga je uspelo podjetju odplačati že več kot polovico. Do konca 2018 jih čaka še preostanek poplačila v višini 6,6 milijona evrov; eden od zadnjih treh približno 2,2-milijonskih obrokov zapade že čez slabe tri tedne. Na RTH so upali, da ga bodo poravnali s kupnino iz naslova Spektra. »Da za Spekter iztržimo toliko, kolikor jim dolgujemo in ne manj, je tudi zahteva bank upnic,« pravi Žlak.

Če do konca meseca mnenje AVK še ne bo znano - in za to po mnenju našega vira ni skoraj nobene možnosti -, je menda SSRS rudniku pripravljen nakazati avans. Po mnenju vira naj bi bilo v primeru nakupa Spektrovega deleža, ki zajema okrog 2300 neprofitnih stanovanj v zasavskih občinah, »brezpredmetno govoriti o varstvu konkurence«.

 


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Gospodarstvo


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor