četrtek
23.11.2017
Refresh
22:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Kultura
Je Drama lahko nova Opera?
Zmagovalni projekt na natečaju za prenovo SNG Drama so podpisali v biroju Bevk Perović arhitekti. Zmagovalni projekt na natečaju za prenovo SNG Drama so podpisali v biroju Bevk Perović arhitekti.
Igor Bratož
sre, 13.09, 12:00

Danes ravnatelj ljubljanske Drame Igor Samobor v historični stavbi na Erjavčevi 1 gosti predsednika vlade Mira Cerarja, ministra za kulturo Toneta Peršaka in ministrico za finance Matejo Vraničar Erman. Razlog: odprtje razstave arhitekturnih rešitev za celovito prenovo SNG Drama Ljubljana.

Javni, mednarodni in anonimni dvostopenjski arhitekturni natečaj za celovito prenovo SNG Drama Ljubljana je bil razpisan in izveden v prvi polovici letošnjega leta 2017 v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije.

Mednarodna ocenjevalna komisija, ki ji je predsedoval Milan Tomac, je kot zmagovalnega ocenila projekt biroja Bevk Perović arhitekti. V projektni skupini Matije Bevka in Vasje J. Perovića so sodelovali še Samo Bojnec, Valentin Tribušon, Urban Petranovič, Mitja Usenik, Irene Salord Vila in Andrej Ukmar.

Zmagovalna rešitev in druge na natečaj prispele vizije prihodnosti stavbe Drame bodo septembra in oktobra na ogled v prostorih gledališča okoli velikega odra, vendar pa bo pot do kakor koli prenovljene častitljive, stoletne dame še dolga, sledijo namreč ocena izvedljivosti, podpis pogodbe, projektiranje, pridobivanje dovoljenj ... kar vse lahko traja dolgo.

Icon mail Icon facebook Icon twitter
Kultura


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor