četrtek
23.11.2017
Refresh
22:02

A A A
Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor
Svet
Mura na novi poti
(Ivan Gerenčer/ Delo)
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
pon, 28.11, 04:01

Murska Sobota - Podjetje Aha Moda iz ljubljanske Aha Skupine je od petka pravnomočno vpisano v zemljiško knjigo in sodni register kot lastnik Mure in partnerji (vključno z družbo Mura - Evropska hiša mode). Prav tako je podjetje Aha Moda že lastnik družbe Mura Zagreb kot pravne osebe.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedala solastnica Aha Skupine Mojca Lukančič, bo Aha Moda jutri plačala 1,8 milijona evrov kupnine za Mura Zagreb, dve Murini blagovni znamki in za opremo v Mura in partnerji. Skoraj osem od skupno 9,654 milijona evrov kupnine je Aha Moda za nakup Mure in partnerji plačala že pred časom.

Po besedah Lukančičeve je postopek nakupa Murinega premoženja zaradi zapletenih postopkov in veliko administracije trajal kar poldrugo leto.» Danes smo veseli, da se je vse skupaj končalo in da se bomo v celoti posvetili prihodnosti Mure.« Lukančičeva je še povedala, da se bodo takoj lotili ponovnega uveljavljanja in posodobitve Murinega blagovne znamke, ki bo še naprej imela »poslovno« usmeritev, dodali pa ji bodo še nekaj mladostne igrivosti.

Aha Mura bo že jutri od države dobila 4,4 od skupno 5,8 milijona evrov pomoči za revitalizacijo blagovne znamke, posodobitev proizvodnih procesov in za nove zaposlitve. Še naprej bo za Muro pomembna tudi kooperacijska proizvodnja, dolgoročni cilj pa je, da podjetje postane center evropske mode Nigel Buxton, direktor Aha Mode in solastnik Aha Skupine, je poudaril, da jih čaka veliko dela, vendar verjame, da bodo vse zastavljene cilje postopoma uresničili.

V Aha Modi, Muri in partnerji, Muri - Evropska hiša mode in Muri Zagreb je trenutno zaposlenih 1563 delavcev, od tega 1191 za nedoločen čas. Novi lastniki so za nedoločen čas zaposlili 720 delavcev. » Naš cilj je, da bo v naših Murinih družbah za nedoločen čas zaposlenih 1500 delavcev,« je povedala Lukančičeva.

Predsednik sindikata Dušan Kuplen je povedal, da se bodo januarja prihodnje leto začeli z vodstvom pogajati o novi podjetniški pogodbi in za dvig plač. Zaposlenim bo konec decembra izplačana božičnica. Milan Moerec, direktor Mure in partnerji, je povedal, da 1121 od skupno 1563 zaposlenih prejema minimalno plačo.

Lukančičeva je povedala, da bo Mura in partnerji letošnjo poslovno leto najverjetneje zaključila z malenkostno izgubo. Po besedah Nigla Buxtona odo vsa podjetja v Aha Skupini, ki zaposlujejo 2500 delavcev, ustvarila 100 milijonov evrov prihodkov.


Icon mail Icon facebook Icon twitter
Svet


Zadnje novice Rubrike Uredniški izbor